Livina Enthusiast Portal

October 30, 2014, 09:39:41 PM
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Last 15 Shouts:
October 18, 2014, 07:56:47 PM
Since 2008 :-)
October 18, 2014, 07:56:40 PM
Since 2008 :-)
October 16, 2014, 09:15:55 AM
Assalamualaikum semua..
October 15, 2014, 11:03:32 AM
Hi All
October 10, 2014, 12:39:23 AM
aummmm
October 02, 2014, 01:24:33 PM
Shocked
October 02, 2014, 11:09:16 AM
lamo x jengok sini...
September 26, 2014, 09:52:59 AM
Salam jumaat Wink
August 19, 2014, 02:57:13 PM
assalammualaikum
August 14, 2014, 01:26:56 PM
Giler dah berapa lama koi x hello kat sini... apa kabar semua??? - koi
August 09, 2014, 12:44:20 PM
SALAM 13 SYAWAL..MOGA SEMUA SIHAT DAN SEJAHTERA HENDAKNYA
August 04, 2014, 02:19:45 PM
salam...asal mcm x active je forum ni
August 04, 2014, 09:26:10 AM
hepi eidul fitri...maaf zahir batin dr kami sekeluarga d dungun, trg. punya la lama tak msk sini...salam ukhuwwah sumanya
:-)
July 20, 2014, 04:30:24 PM
mana nk beli armrest livina kat KL ni??
July 19, 2014, 12:06:08 PM
Salam Ramadhan ke 21

22 Guests, 0 Users
Members
Total Members: 4418
Latest: nazarect
Stats
Total Posts: 147781
Total Topics: 3896
Online Today: 43
Online Ever: 111
(August 27, 2009, 09:13:08 AM)









Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Pusat peranginan & perlancongan di johor  (Read 8250 times)
daddy_azri
Professional Driver
****
Posts: 479



« on: April 04, 2011, 04:10:49 PM »

Salam warga livinian,
Kawan ni lama dah merantau ke johor, tapi still tak tau tempat peranginan @ perlancongan utk rilek2, yg kawan tau mersing, desaru, jb je lah, pusing2 situ je....kalau rakan2 ada tmpt yg best2 bagitau le hamba... Wink
Kalo luar johor pon ok gak....
Sharing is caring Wink

Hamba yg merantau
Logged

tarzan
Stunt Driver
*****
Posts: 622

dari pengalaman ke perkongsian ilmu....


WWW
« Reply #1 on: April 04, 2011, 04:15:23 PM »

gunung ledang, kota tinggi, mersing, endau, byk lg area johor nie......
Logged
Samsir
Ghost Rider
******
Posts: 1,916



« Reply #2 on: April 04, 2011, 04:27:29 PM »

gunung ledang, kota tinggi, mersing, endau, byk lg area johor nie......

taip search jer...bersusun tpt pelancongan yg menarik..cuma kena standby duit jer Wink
Logged

- 96 Livinian -
Wak Bro
Experience Driver
***
Posts: 108


« Reply #3 on: April 04, 2011, 04:30:31 PM »

gunung ledang, kota tinggi, mersing, endau, byk lg area johor nie......

taip search jer...bersusun tpt pelancongan yg menarik..cuma kena standby duit jer Wink
search kat kwn2 bagus bro..sementara mendapat maklumat..,boleh tambah kemsraan..kekekeke Grin Grin Grin Grin
Logged
Samsir
Ghost Rider
******
Posts: 1,916



« Reply #4 on: April 04, 2011, 06:17:12 PM »

gunung ledang, kota tinggi, mersing, endau, byk lg area johor nie......

taip search jer...bersusun tpt pelancongan yg menarik..cuma kena standby duit jer Wink
search kat kwn2 bagus bro..sementara mendapat maklumat..,boleh tambah kemsraan..kekekeke Grin Grin Grin Grin

klu nak kemesraan kena beramas mesra bro...bak kat sepah...tayar yg baik ialah tayamum Grin
Logged

- 96 Livinian -
azbas
Ghost Rider
******
Posts: 1,157


malam boleh jalan............


« Reply #5 on: April 04, 2011, 09:43:24 PM »

 Grin Grin...kekekee
Logged

azbas.....gl 1.8 merpati putih....ah?1979....
merida
P License
**
Posts: 87


« Reply #6 on: April 04, 2011, 10:25:09 PM »

nak tanya..out of topic sat..

Jumaat lepas saya nampak GL putih di Kuantan..plat JMM XXXX ada sticker no Southern..horn2 saya ..sapa ek..tq tegur walaupun tak nampak empunya diri..

Back to topic..
Logged
daddy_azri
Professional Driver
****
Posts: 479



« Reply #7 on: April 04, 2011, 10:55:03 PM »

Nak tau gak rakan2 punya pandangan ttg tempat yg di suggest tu, kalo search thru net ni semua ckp yg baik je, nak tau gak yg tak baiknye....mana tau tmpt tu nampak cam setinggan tp dlmnya kondo pak Grin

Ledang, kota n endau penah g tp tak le explore habis lg...
Logged

cheAn2
L License
*
Posts: 38



« Reply #8 on: April 04, 2011, 10:58:15 PM »

Salam warga livinian,
Kawan ni lama dah merantau ke johor, tapi still tak tau tempat peranginan @ perlancongan utk rilek2, yg kawan tau mersing, desaru, jb je lah, pusing2 situ je....kalau rakan2 ada tmpt yg best2 bagitau le hamba... Wink
Kalo luar johor pon ok gak....
Sharing is caring Wink

Hamba yg merantau

area mersing
1. pantai penyabong - best kat sini..jauh dari hiruk pikuk..tenang dan aman...(ada ketam goreng tepong yamii..yamiii)
2. pantai pasir lanun - sebelah je dgn penyabong...pantai besih dan x penuh sesak dgn makhluk asing mcm club med tuh  Grin
3. hutan simpan endau rompin - sesuai utk yg sukakan suasana hutan dan kehijauannya

area kota tinggi
1.pantai tanjung leman - pantai yg x tercemar boleh layan mancing

area pontian
1. tanjung piai -  penghujung benua asia..kedamaian hutan paya bakau antara yg terluas di semenanjung malaysia...(kalau bernasib baik boleh terserempak dengan pendatang indon  Grin )


area muar
1. air terjun gunung ledang -sagil
2. taman herba - pagoh

kalau nak aku up gambir2nye mau penuh sampai 200 page plak nnt....ngeh3x Grin Grin Grin
Logged

not YOUNG n' less DANGEROUS
daddy_azri
Professional Driver
****
Posts: 479



« Reply #9 on: April 04, 2011, 11:04:25 PM »

Salam warga livinian,
Kawan ni lama dah merantau ke johor, tapi still tak tau tempat peranginan @ perlancongan utk rilek2, yg kawan tau mersing, desaru, jb je lah, pusing2 situ je....kalau rakan2 ada tmpt yg best2 bagitau le hamba... Wink
Kalo luar johor pon ok gak....
Sharing is caring Wink

Hamba yg merantau

area mersing
1. pantai penyabong - best kat sini..jauh dari hiruk pikuk..tenang dan aman...(ada ketam goreng tepong yamii..yamiii)
2. pantai pasir lanun - sebelah je dgn penyabong...pantai besih dan x penuh sesak dgn makhluk asing mcm club med tuh  Grin
3. hutan simpan endau rompin - sesuai utk yg sukakan suasana hutan dan kehijauannya

area kota tinggi
1.pantai tanjung leman - pantai yg x tercemar boleh layan mancing

area pontian
1. tanjung piai -  penghujung benua asia..kedamaian hutan paya bakau antara yg terluas di semenanjung malaysia...(kalau bernasib baik boleh terserempak dengan pendatang indon  Grin )


area muar
1. air terjun gunung ledang -sagil
2. taman herba - pagoh

kalau nak aku up gambir2nye mau penuh sampai 200 page plak nnt....ngeh3x Grin Grin Grin

Tg piai tak penah g tu...tq bro cheAn, bole plan bila kelapangan nanti..
Kalo post gambirnye mau 4 hari nak upload hehehe...
Logged

cheAn2
L License
*
Posts: 38



« Reply #10 on: April 04, 2011, 11:08:30 PM »

boleh view kat FB aku...taip je cheAn An...akan klua la wajah encem aku nih..ahakss  Cheesy
Logged

not YOUNG n' less DANGEROUS
azbas
Ghost Rider
******
Posts: 1,157


malam boleh jalan............


« Reply #11 on: April 05, 2011, 02:13:52 AM »

 Grin....naguih...ce cita....ce cita...len kali ble gak teman gi sana......
Logged

azbas.....gl 1.8 merpati putih....ah?1979....
roslan3950
Ghost Rider
******
Posts: 1,148


My FB : Roslan Badri


WWW
« Reply #12 on: April 05, 2011, 07:46:39 AM »

Grin....naguih...ce cita....ce cita...len kali ble gak teman gi sana......



Teman pon nak follooow


Logged


Wak Bro
Experience Driver
***
Posts: 108


« Reply #13 on: April 05, 2011, 08:22:30 AM »

gunung ledang, kota tinggi, mersing, endau, byk lg area johor nie......

taip search jer...bersusun tpt pelancongan yg menarik..cuma kena standby duit jer Wink
search kat kwn2 bagus bro..sementara mendapat maklumat..,boleh tambah kemsraan..kekekeke Grin Grin Grin Grin

klu nak kemesraan kena beramas mesra bro...bak kat sepah...tayar yg baik ialah tayamum Grin
kahkahkah Grin Grin Grin
ada satu lg bro...untuk elakkn perut berangin..jgn mkn kipas Evil Evil Grin

dah..dah..dah..back to topic Grin Grin Grin
Logged
roslan3950
Ghost Rider
******
Posts: 1,148


My FB : Roslan Badri


WWW
« Reply #14 on: April 05, 2011, 08:38:08 AM »

gunung ledang, kota tinggi, mersing, endau, byk lg area johor nie......

taip search jer...bersusun tpt pelancongan yg menarik..cuma kena standby duit jer Wink
search kat kwn2 bagus bro..sementara mendapat maklumat..,boleh tambah kemsraan..kekekeke Grin Grin Grin Grin


klu nak kemesraan kena beramas mesra bro...bak kat sepah...tayar yg baik ialah tayamum Grin
kahkahkah Grin Grin Grin
ada satu lg bro...untuk elakkn perut berangin..jgn mkn kipas Evil Evil Grin

dah..dah..dah..back to topic Grin Grin Grin


Logged


Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  
 
Jump to: